Som conscients que estem carregant als nostres comercials de més responsabilitats?

octubre 21, 2019 | Cap comentari

 

Per què carreguem els nostres comercials de més responsabilitats i funcions, quan realment haurien d’estar pensant en tancar una venda?

Actualment, la feina de l’assessor de màrqueting en la majoria de negocis acaba adjudicant-se als comercials i això generà una sobre càrrega d’estrès i fatiga que repercuteix en els objectius d’aquests. Patint una incomoditat amb falta de confiança en si mateix ja que no disposa dels coneixements necessaris.

La feina d’un assessor no és tant simple com sembla:
El  màxim objectiu és atreure clients, donar visibilitat a l’empresa, millorar la reputació online, generar processos automatitzats i mantenir una comunicació bona entre l’empresa i clients.

Un dels mètodes recomanables per la captació de nous clients és el Funnel de Vendes, un procés automatitzat que servirà per la captació de nous usuaris i convertir-los en clients.

Aquest procés té diferents fases:
La primera fase és la generació de tràfic. En aquesta fase haurem de captar el major nombre d’usuaris, utilitzant el tràfic controlat o tràfic no controlat. En cada cas obtindrem avantatges i desavantatges.

En el moment que tinguem la fase de captació configurada passarem a una segona fase: la fase de Relació.

En aquesta segona fase del Funnel, mostrem als usuaris com solucionar els seus problemes o necessitats. Aquesta fase és més lenta i laboriosa ja que cada usuari necessitarà el seu temps per acabar donant-nos la seva confiança. Aquest procés està automatitzat, per què cada usuari vagi al seu ritme, és una fase on mostrarem els beneficis i avantatges dels nostres productes i serveis, explicant la metodologia de com solucionar les seves necessitats.

En el moment que els usuaris ja tinguin coneixement de la nostra metodologia i estiguin receptius, aleshores passarem a la fase final que és la última fase de tancament.

hem d’acompanyar a la nostra audiència al llarg del procés de decisió de compra per tractar convèncer-los que es converteixin en els nostres clients.

En aquesta tercera i última fase ens hem de focalitzar en la venda, realitzant ofertes, promocions, períodes de prova, utilitzarem qualsevol estratègia per aconseguir la venda. Utilitzarem el Remàrqueting per anar mostrant i recordant els nostres productes o serveis i aconseguir estar al lloc correcte i en el moment adequat.

El Funnel de vendes és la metodologia que actualment està funcionant més bé. Automatitzant tot el procés des de la captació d’usuaris fins a la fase finals de la compra. Aconseguint alliberar una part de la feina dels nostres comercials i augmentant la seva productivitat a l’hora de tancar la venda. Un altre punt a tenir en compte és l’increment d’usuaris de la Base de Dades amb contactes de potencials clients.

Moltes empreses del sector industrial, estan intentant optimitzar els procediments de vendes, i estan apostant per la figura externa de l’assessor de Màrqueting ja que té la capacitat i recursos necessaris per afrontar aquests reptes.

Si t’ha agradat aquest article segueix-me a les xarxes socials on podràs obtenir mes continguts sobre la venda per internet.
Fins la pròxima!

 

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *