La digitalització de les empreses és un tema candent i molt popular actualment. Per què?

març 5, 2020 | Cap comentari

 

Perquè la tecnologia ha tingut un desenvolupament increïble en les últimes dècades i ha afectat la societat i les empreses dràsticament.
Aquesta transformació és imparable i irreversible, ja que aporta nous llocs de treball, estudis i maneres de fer negocis. Aquest canvi cultural avança i afecta les relacions personals, i també la nostra manera de viure, el que consumim i en què treballem.
Les oportunitats que ofereix la Revolució Digital són infinites: podem estudiar i col·laborar des de casa i estalviar despeses a les empreses, proveïdors i clients. Ara, per fi, tenim l’oportunitat de millorar els processos i ser més eficients que mai.

Però com puc digitalitzar la meva empresa? Per on començo?

Digitalitzar una organització significa modificar la manera de treballar mitjançant la implantació i l’ús de la tecnologia. Es tracta d’utilitzar programes que ens ajudin a ser més eficients i comunicar-nos més i millor. Això redefineix els processos interns i externs. Per tant, la cultura empresarial es veu afectada especialment en aquelles empreses amb una llarga trajectòria. La digitalització afecta els treballadors i les relacions amb clients de manera contundent. En canvi, en les start-up, la tecnologia ja ve implantada des de la conceptualització i el desenvolupament del negoci. Per tant, la digitalització està implícita en el business.

Cal destacar que a Espanya encara som a la cua, i ens hem plantat amb una nota de 3,7 sobre 10 pel que fa a la digitalització. Per tant, hem d’anar per feina si el que volem no és només sobreviure, sinó despuntar.

Cal destacar que a Espanya encara som a la cua, i ens hem plantat amb una nota de 3,7 sobre 10 pel que fa a la digitalització. Per tant, hem d’anar per feina si el que volem no és només sobreviure, sinó despuntar.

Com iniciem una transformació digital?

Aquest és el primer punt de partida: aquí analitzem la situació de l’empresa, quines necessitats té i quines ha solucionat. També detectarem les seves mancances tecnològiques i digitals.
  1. Els recursos digitals
En aquest punt s’avalua el temps i els recursos de què es disposa. A partir d’això, es crea una proposta, amb un pla d’acció i un calendari per dur-lo a terme.
  1. Selecció dels responsables de la digitalització
Perquè la transformació digital sigui un èxit, no només la direcció de l’empresa hi ha d’estar involucrada, sinó que cada responsable de Departament s’ha de comprometre a col·laborar per executar aquest pla. Aquesta persona també és l’encarregada de mantenir el control setmanal i fer una llista de les incidències o impediments puntuals, amb la qual cosa es troben les solucions adequades a temps. En definitiva, això requereix un gran compromís i lideratge. Per tant, és molt important identificar veritables líders que estaran conscienciats i implicats en aquest procés.
  1. La digitalització i la relació amb els clients

Quan la digitalització de la companyia ja sigui una realitat podrem anar més enllà.

Què és el primer que recomanem per digitalitzar una empresa?

  • Tenir un web d’empresa actual i eficient.
  • Comptar amb un pla de xarxes socials i un calendari editorial anual.
  • Implementar un Brandbook tradicional i digital.
  • Desenvolupar les plantilles digitals per a la documentació interna i externa.
  • Investigar i escollir eines digitals que facilitin els processos interns: CRM adequat, plataformes de signatura digital, xarxa social interna, website privada de notícies internes, etc.

Començar des de fora (pàgina web d’empresa adequada) cap a dins (xarxa social interna) és el procés natural i ordenat que necessita qualsevol companyia per transformar-se digitalment de manera controlada i estable.

Si necessites més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres escrivint-nos a rafacorts@inpublici.com o trucant-nos al -->

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *